FREMTIDSDRØMME

HOW TO GET THROUGH WINTER

747b0cd6ed5e47b80e021324d0dca5e7 Vinteren er over os, og selvom den ikke er kold endnu, kan den være svær at komme igennem; dagene bliver kortere, det bliver koldere og koldere, det er vådt og kedeligt udenfor. Hvis I som mig har tendens til at blive lidt vinterdepri, nu hvor mørket er over os, så har jeg lidt råd til jer.

1. Hvil dig. Det er i forvejen svært at komme op om morgenen, når det er koldt og mørkt udenfor. Det bliver ikke nemmere, hvis man ikke har fået nok søvn. Gå tidligt i seng, tag en lur om eftermiddagen hvis du er træt, og ellers så sørg for at slap af og hvil dig, når du har mulighed for det. Dagen bliver meget bedre, hvis man er veludhvilet. 2. Gør noget du kan lide. Om det så er at lave mad, at se din yndlingsserie, læse en god bog, gå en lang tur eller tage en time i fitness – så sæt tid af til det, du godt kan lide at gøre. Det giver energi og overskud at lave noget, man synes om, og så er det lidt nemmere, at få gjort alle de ting, man synes knap så godt om. 3. Dyrk motion. Ja ja, vi ved alle at det er sundt at dyrke motion. Men det er ikke kun sundt for vores krop – det er også sundt for hjernen, da det blandt andet får hjernen til at udskille endorfiner, der giver os en lykkefølelse (læs mere her). Så dyrk lidt motion, om det så er en gåtur, en løbetur, fitness eller bare 10 minutter med hulahopringen foran fjernsynet. 4. Spis og drik sundt. Det er altid vigtigt at spise sundt, men det er især vigtigt om vinteren, fordi det giver energi og overskud. Spis rigeligt med frugt og grønt, spis varieret og fedtfattigt, drik masser af vand, og skær ned på det usunde. Find sunde alternative til dit yndlingsslik, men giv også dig selv lov til at spise usundt engang imellem – det må man gerne. 5. Få lys. Og allerbedst sollys. Prøv at opholde dig udenfor, mens solen skinner. Gå fx en tur, eller bare sæt dig udenfor. Sollys er nødvendigt for at vi fungerer ordentligt, så det er vigtigt at få rigeligt af det. Alternativt kan man bruge en lyslampe (læs mere her). 6. Tænk positivt. Selvom alt kan virke gråt og trist, så prøv at hold fast i de positive ting. Det gavner intet, at gå og være negativ og sur, så prøv i stedet at finde alle de positive ting. Prøv at lave denne øvelse hver aften: Skriv 5 positive ting, der er sket i løbet af dagen, ned i en bog. Når du er blevet god til det (for det kræver lidt træning), så find 10 positive ting. På den måde tvinger du hjernen til at tænke positivt. 7. Hold varmen. Noget af det værste ved vinteren, er kulden. Vi mister energi og overskud, bare ved tanken om at skulle ud i kulden. Så pak dig ind i varme støvler, en varm jakke eller frakke, stort halstørklæde, hue og luffer – luffer er bedre end vanter, da fingrene opvarmer hinanden i luffer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FREMTIDSDRØMME