NÅR MAN HAR PENGE MELLEM HÆNDERNE

WORKOUT ER MIN BITCH

i work out

 Og det er den bare slet ikke. Jeg bryder mig faktisk ikke særlig meget om at motionere, men gør det alligevel, for at holde min vægt nede. Et typisk træningsoutfit kunne godt se ud, som på polyvoren – men oftest er det altså bare et par løbebukser, en gammel t-shirt, min kæreste fodboldtrænertrøje (den er virkelig fantastisk!) og mine halvgamle løbesko. Og det fungerer sgu fint. Det er dog kun når jeg løbetræner, at jeg gider skifte tøj for at træne – langt det meste af min træning, foregår nemlig herhjemme, for lukkede døre, og oftest i min seng eller foran fjernsynet. Ja ja, så tror I sikkert, at den motion jeg hentyder til, er når jeg rækker ud efter fjernbetjeningen – men det er det altså ikke! Jeg laver mave- og armbøjninger, benløft, lunges og så bruger jeg hulahopring. Ikke så meget fancy i det, og det giver sikkert heller ikke voldsomt meget motion, men jeg overbeviser mig selv om, at lidt motion er bedre end slet ingen.

Hvis du er en af dem, der bare slet ikke kan slæbe dig selv igang med nogen som helst form for motion, så har jeg her et par gode råd til dig.

1. Motioner når du har tid og lyst. Hvis du gør det, fordi du føler, at du skal, så mister du lynhurtigt lysten, og så får du det slet ikke gjort. Så er det bedre at acceptere, at du måske kun har overskud til at træne et kvarter 2 gange om ugen, og så rent faktisk få det gjort, de gange. Hvis du en dag har lyst til at løbe en lille tur, så gør det – også selvom du var ude at løbe dagen inden, og du altid har fået at vide, at man ikke må træne to dage i træk.

2. Lad være med at have dårlig samvittighed over, at du ikke kom ud at træne i dag – for du kan nå det i morgen. En undersøgelse viser nemlig, at det ikke er hyppigheden, men mængden, typen og intensiteten, der har størst effekt på dig. Så om du træner tre timer fordelt på tre dage eller fem dage, har ingen betydning for, hvor stor effekt det har. Ergo kan du sagtens give din træning en motherfucking stor skalle en eller to gange om ugen, hvis du har mere lyst til det, end at træne lidt ad gangen, fordelt på hele ugen. (læs om undersøgelsen her)

3. Lav workout-dates med dine veninder, familie, kæresten eller hvem der nu ellers gider træne med dig. På den måde sikrer du dig, at du kommer ud af døren, når du har planlagt at skulle træne.

4. Få det nu bare gjort! Det er virkelig træls at skulle slæbe sig op ad sofaen, så hvis du ved, at du ikke kommer op, når du først har sat dig, så beslut dig for, at træne inden du sætter dig. I weekenden eller i ferier, kan du fx. tage træningstøjet på fra morgenstunden af – så har du ingen undskyldning for ikke at komme af sted, og det er desuden meget lettere at komme igang, når man ikke skal skifte tøj først.

5. Hvis du som mig ikke bryder dig om, at andre skal se dig se dum ud, i træningscentret, så træn derhjemme. Nej, du har sikkert ingen maskiner, og ja, det er sikkert dem, der giver den største effekt – men som sagt, så er lidt bedre end ingenting. Anskaf dig en hulahopring, et sjippetov, en træningsmåtte, håndvægte, eller hvad du nu ellers har lyst til, og gå så igang. På nettet findes der mange gode, inspirerende videoer, som du let kan følge derhjemme. Du kan også følge med på bloggen de følgende dage, hvor jeg vil give lidt hjemme-trænings tips, med bl.a. videoer og andre gode idéer og gør-det-selv-påfund.

Se hvor de forskellige ting i polyvoren kan købes her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR MAN HAR PENGE MELLEM HÆNDERNE