KEEP IT SIMPEL

STUDIESTART OG ALT DET DER

62397_10201615094359099_1174826754_n

I dag er dagen, hvor tusindvis af unge har fået at vide, om de er optaget eller ej. Optaget af hvad? På uddannelse, selvfølgelig. Jeg selv sad i nat og forsøgte at logge ind. Jeg kunne hurtigt se, at jeg ikke var optaget på nogen af dem i Aarhus, og kunne ikke helt beslutte mig for, om jeg skulle grine eller græde. Men Aalborgs hjemmeside var nede i mange timer, indtil jeg gik i seng. I morges blev spændingen langt om længe udløst – jeg er optaget på ergoterapeutuddannelsen i Aalborg, min 2. prioritet. Lige som jeg skulle til at danse jubeldans, så jeg, at studiestart er d. 1. februar. Hvilket ikke er med i mine planer. Overhovedet. På ingen mulig måde. Nej. Formiddagen og det meste af eftermiddagen er gået med at panikke over det, ringe frem og tilbage, snakke med mine forældre og kæreste og forsøge at udrede mine rodede tanker, omkring min fremtid. Der er nemlig plads på min 3. prioritet, her til september, så klart nok overvejede jeg at sige nej tak til februar og ja tak til september. MEN der gives ingen garanti for, at jeg kommer ind, selvom der er ledige pladser.

Nu tænker I måske, hvad jeg så egentlig vælger at gøre. Lige nu er det stadig lidt uklart. Jeg skal lige sove på det, og så kommer jeg nok på noget. Jeg er ikke interesseret i at holde sabbatår (eller -halvår), jeg vil bare gerne i gang. Nu. Omvendt er jeg pisse meget lykkelig over, at jeg er kommet ind. Virkelig meget. Min mavefornemmelse siger mig, at jeg skal holde fast i den plads jeg har fået, og så bare få det til at fungere indtil da. Mac’en mangler altid arbejdere, ikke?

Hvad med jer? Er I kommet ind – og på hvad?

2

 • Julie

  Tillykke med pladsen 🙂 Jeg synes at du skal holde fast i din plads, hvis studiet er din drøm (eller næsten drøm!). Jeg ved godt at du ikke har lyst til at holde et halvt års pause, men se det store billede i det: Vil det ene halve år have indflydelse på din fremtidige lykke på arbejdsmarkedet? Nej, det er ikke det der gør forskellen.

  Jeg er selv kommet ind på min førsteprioritet, agrobiologi på AU, men er ikke ret glad for det, da jeg tror jeg har fortrudt at jeg har søgt det. Skulle have søgt molekylærbiologi i stedet. Men nu starter jeg, og man kan læse næsten de samme kandidater med dem, så nu må vi se. Men er ikke jublende i dag desværre, og glæder mig faktisk ikke specielt til at starte. Men efter to (fantastiske!) sabbatår med rejse og arbejde i udlandet, glæder jeg mig til at komme igang igen. Beder til gud om at jeg bliver glad for det 🙂

  Held og lykke med det hele. Og jeg synes du skal holde fast i din plads. Det ville være ærgerligt at fortryde at du sagde nej, bare for ikke at skulle holde et års pause, som iøvrigt vil være sundt at holde – om du vil det eller ej 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Sørensen

   Tusind tak, fordi du deler din holdning, og prøver at hjælpe mig med at finde hoved og hale i det hele! 🙂
   Problemet er bare, at jeg har en hest, der koster mig et par tusinde om måneden, og de penge skal jeg jo finde et eller andet sted. Arbejde hænger desværre ikke på træerne, selvom jeg jo selvfølgelig vil lede intenst!
   Det er mest derfor, at jeg ikke er glad for den lange ventetid. Og så det faktum, at jeg bare ikke er god til at komme igang igen, når først jeg har holdt fri. En sommerferie kan være svær at komme over, så jeg tør ikke tænke på hvad i alt 8 måneder vil gøre ved mig, haha! 🙂

   Men ja, ellers har du fuldstændig ret, og jeg har også mere eller mindre valgt at følge min mavefornemmelse – at sige ja tak til den plads jeg har, og så bare få det til at fungere indtil da. Som du siger, så er det nok det jeg på lang sigt bliver mest glad for, og der er heller ingen garanti for, at jeg kommer ind på min 3. prioritet, selvom der er pladser. Lige nu ved jeg i det mindste, at jeg har en plads til februar, så den beslutning er mere sikker, end at satse på noget helt andet.

   Jeg håber, at du vil kunne lide dit studie – ellers må du jo vælge om, hvis det slet ikke er dig. 🙂 Held og lykke med det hele!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KEEP IT SIMPEL