OUTFITS FOR CHRISTMAS

THOUGHTS ABOUT CHANGING THE PAST

aktuelleStjernehimmelTeaser

Inspireret af Interstellar og DR’s julekalender, kom min kæreste og jeg i dag til at tale om, at rejse tilbage i tiden. Samtalen gik især på,  hvor få detaljer der skulle ændres på, før vores liv ville se helt anderledes ud. Hvis en af os, ikke var kommet til den fest, hvor vi mødte hinanden, ville vi ikke være sammen i dag. Eller hvis en af os havde reageret anderledes, på nogle af den andens fejltagelser – hvor ville vi så være i dag? Hvis jeg ikke havde skiftet mening i midten af 9. klasse, og havde taget på gymnasie, i stedet for 10. klasse – det ville have sparet mig mange skænderier, uvenskaber og tårer. Hvis jeg ikke havde gennemgået de ting og mødt de personer, jeg mødte, hvordan ville jeg så være som person i dag? Det har alt sammen formet mig, på godt og ondt. Og selvom jeg har gennemgået ting, jeg gerne ville have været foruden, så har det måske alligevel haft en gavnlig effekt på mig. Eller hvad? Ville jeg havde nogle andre – og måske bedre – værdier, hvis jeg ikke havde oplevet det? Nogle andre venner?

Man får næsten ondt i hovedet, af at tænke den slags store tanker. Det er så surrealistisk at tænke på, hvordan bittesmå begivenheder i ens liv, har betydning for hvordan ens fremtid ser ud. Vi siger altid til os selv (eller det gør jeg ihvertfald), at det ikke er de små detaljer, der er vigtige. Men ved nærmere eftertanke, er det måske ligeså meget de små detaljer, som de store beslutninger, der former mig som person, og gør mig til den jeg er. Det ved man selvfølgelig ikke på forhånd, men set i bakspejlet, kan jeg godt se, hvilke små ting, der har været medvirkende til, at jeg er hvor jeg er i dag.

Går I andre også med sådan nogle tanker, eller er jeg alene om at gøre mig selv rundtosset?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFITS FOR CHRISTMAS