OVERSPRINGSHANDLINGER

OCCUPATIONAL THERAPY

DSC04860Overskriften siger nok ikke så mange af jer noget. Ikke desto mindre, er det ord jeg efterhånden hører og læser flere gange dagligt. Det er nemlig den engelske betegnelse for ergoterapi, og som mange af jer er bekendt med, så er jeg netop begyndt at læse ergoterapi (eller med andre ord: ergoterapeutuddannelsen). Jeg kan endnu ikke fortælle jer ret meget om, hvad ergoterapi faktisk går ud på, for jeg er selv kun ved at finde ud af det. Hver dag åbnes nye døre, til hvad ergoterapi faktisk er og går ud på, og det er meget bredere, end jeg først troede. Lige nu går det mest ud på begrebsforståelse – for dem er der mange af!

Kort fortalt, går det ud på at hjælpe folk, med at gennemføre de aktiviteter, de vægter højt. Alt lige fra dagligdagsaktiviteter, som at klæde sig på, lave mad og gøre rent, til sportsaktiviteter. Som ergoterapeut kan man arbejde med mange forskellige ting – på sygehuse, plejehjem, i psykiatrien, med børn, unge, voksne, gamle, handicappede, hjemvendte soldater, genoptræning, kommuner osv. Der er ingen grænser. Umiddelbart er jeg mest interesseret i det psykiatriske, og kunne også rigtig godt tænkt mig at arbejde med børn. Lige nu har vi rigtig meget psykologi og pædagogik, og jeg synes det er helt vildt spændende! Men nu må vi se, for som sagt kan man komme så langt omkring.

Ovenover er et lille udsnit af de bøger, vi har – vi har et par stykker mere, på dette modul – og som I kan se, er en af dem også på engelsk. Det er i sig selv en udfordring at holde styr på de danske begreber, og det gør det ikke nemmere, at holde styr på de engelske samtidig. Derudover er de engelske begreber langt mere nuancerede end de danske, så det er endnu en udfordring.

Det var bare lige et ‘lille’ indlæg omkring min uddannelse, til de af jer der er nysgerrige og har spurgt ind til det. Alt i alt, er jeg rigtig glad for at være startet, og det er super spændende!

DSC04857 DSC04863

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OVERSPRINGSHANDLINGER