TO CUT OR NOT TO CUT

WORKOUT INSPIRATION

tumblr_mpo25mYDqD1sua31zo1_400 tumblr_mpo2atyJ9y1suikp3o1_500 tumblr_mpo2i8yhXM1st979fo1_500 tumblr_mpoh1qR0C11sv263bo1_500For nogle dage siden lovede jeg jer lidt træningsinspiration, og gode tips og råd (her). Det bliver langt, men nu får I det!

Motivationsbog

Du skal først finde en kilde til motivation. Bestem dig til hvorfor du vil dyrke motion, hvad du gerne vil have ud af det. Lav fx en dagbog/motivationsbog, hvor du på den første side skriver dine grunde til motivation, samt dine mål ned. Find forskellige inspirerende billeder eller tekster på nettet, i blade osv. print ud/klip ud, og sæt ind i bogen. Kig i den, hver gang du mister lysten til at træne.

På med tøjet

En anden god måde at komme igang på, er ved at finde ud af hvornår på dagen du træner bedst, og sørg så for altid at træne på det tidspunkt. Du kan også prøve at tage dit træningstøj på fra morgenstunden, eller skifte så snart du kommer hjem. Det er langt nemmere at komme igang, når man allerede har skiftet tøj.

Aftaler

Du kan også lave aftaler med veninder eller familie, så du har en fast aftale, der ikke lige er til at komme udenom. Så er det ikke kun en aftale overfor dig selv, du skal bryde, men også overfor et andet menneske. Hjælp hinanden med at holde lysten oppe, og sørg for, at I er på nogenlunde samme niveau, så I ikke hæmmer hinanden eller presser hinanden unødigt. Du kan også prøve, at melde dig til et løb et par måneder frem, og så træne frem imod det. På den måde har man et håndgribeligt mål, og frygten for at blive ydmyget, hvis du melder fra, vil forhåbentlig være motivation nok i sig selv.

Træning derhjemme

Mange, inklusiv mig selv, bryder sig ikke om, at træne offentligt. Ja, de gode maskiner står i træningscentret, men meget kan også ordnes derhjemme. Få fat på noget godt udstyr, der passer til den slags motion du vil dyrke, og find nogle videoer, hvor netop dette udstyr benyttes – og kom så igang. Hvis du ikke vil bruge penge på det overhovedet, er der stadig mange øvelser, du kan lave. Du kan lave de simple mave-, ryg-, og armbøjninger, squats, lunges osv. Her vil jeg anbefale jer bloggen Bedre Form, hvor der er en masse gode træningsøvelser, der kan laves hjemme, både med og uden udstyr. Meget udstyr kan du også få fat på, uden at bruge en masse penge på det. Et sjippetov kan du fx lave ud af et gammelt reb, hvis du har sådan et liggende. Håndvægte kan laves af plastikplasker, fyldt med vand, jord, sand, sten eller anden tungt – du kan let variere vægten, ved fx at bruge en større/mindre flaske eller fylde den med et tungere/lettere materiale. Et håndklæde kan fint gøre det ud for en træningsmåtte. At gå op og ned af en trappe, eller fx en kasse – eller endda sengen – får også pulsen op. Jo højere du skal træde op, jo hårdere er det.

Træn i naturen

Naturen har om muligt de bedste muligheder for træning. Løb en tur i skoven, men i stedet for at følge stien, så løb slalom mellem træerne, hop over/træd op på væltede træstammer, i stedet for at løbe uden om, løb op og ned ad bakke, lav intervaltræning mellem træerne og du kan sågar give dig til at klatre i træerne.

Videoinspiration

Youtube bugner med træningsvideoer, af alle slags. Hvis du mangler inspiration til nye øvelser, eller ikke ved, hvordan du skal udføre en bestemt øvelse, kan youtube helt sikkert hjælpe dig godt på vej. Jeg synes at Befits videoer er gode og motiverende, men her er en række andre gode videoer:

Varier træningen

Det kan være svært at variere træningen tilstrækkeligt, og man ender let ud med de samme øvelser. For at undgå dette, kan du bruge fx en kasse eller et syltetøjsglas – eller noget andet, der kan indeholde en masse lapper papir. På hver papirlap, skriver du en øvelse, en videooverskrift (eller link), en løberute, et stykke udstyr eller hvad du nu ellers kan komme på. Der skal kun stå én ting på hver lap, læg dem alle ned i din beholder. Hver dag trækker du fx 3-5 lapper op, og laver øvelserne, følger videoerne, bruger udstyret osv. – det der står på lappen. Læg lapperne ned i beholderen igen, når du er færdig. Hvis du en dag kun har kort tid at træne i, så nøjes med at trække en enkelt lap.

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TO CUT OR NOT TO CUT